Alege directia celor 2% din impozitul pe venit!!!!

Prevederea 2% din Codul Fiscal (Art. 84 din Legea 571 / 2003) este un mecanism de transparenţă fiscală care vă permite să directionaţi 2% din impozitul pe venit către o organizaţie neguvernamentală (asociaţie sau fundaţie). Astfel, puteţi contribui la soluţionarea problemelor societăţii româneşti, sprijinind acele ONG-uri care se ocupă direct de rezolvarea lor.

Redirecţionarea celor 2% din impozitul pe venit către o organizaţie nonprofit NU vi se scade din salariu. Daca nu completaţi declaraţia de redirecţionare, suma aferentă celor 2% din impozitul pe venit va fi virată automat către bugetul de stat. Mai mult, redirecţionarea celor 2% nu reprezintă aceeaşi 2% care sunt viraţi lunar către pensia privată.

Dacă aveţi venituri din salarii sau pensie: completaţi Declaraţia 230 (punctele I şi III). Dacă aveţi venituri din alte surse (cedarea folosinţei bunurilor, drepturi de autor etc): completaţi Declaraţia 200 (punctele I, II şi III)

Nu vă faceţi probleme dacă nu cunoasteţi suma corespunzătoare a 2% din impozit. Această informaţie va fi completată de către organele fiscale.

Prevederea 2% în 2017 La fel ca in anii trecuti, Codul Fiscal pune la dispozitia contribuabililor mecanismul de redirectionare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2017, catre o entitate non profit. Conform Ministerului Finantelor Publice, modalitatea de implementare a prevederii este similara, contribuabilul trebuind sa completeze formularul 230 (pentru veniturile proveniind din salarii) sau formularul 200 (pentru venituri din alte surse) si sa le depuna la administratia financiara de care apartin pana la data de 25 mai. In cazul in care nu aveti timp pentru a depune personal declaratia, declaratia se poate transmite si prin posta, catre Administratia financiara unde sunteti arondati.

Asociatia noastra colecteaza declaratiile si le depune pentru dvs., in cazul in care aveti domiciliul fiscal in Bucuresti.

Atasamente:

Comentariile sunt închise.